Piept de rata cu portocale

DSC_4091

O alta reteta culeasa din „Armanahul Gospodinei”. Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult 🙂 are retete scurt si la obiect, facubile si cu ingrediente omenesti. Am gasit piept de rata si m-am gandit sa incerc ceva clasic, in afara de rata pe varza :). Este delicios, se potriveste de minune cu aroma de portocale si chiar daca la sfarsit pieptul se face mic si te intrebi ce vei manca si daca mai ai ceva prin frigider, este o carne foarte satioasa!

Necesar:

  • 2 piepti de rata (cam 500 g);DSC_4086
  • 50 ml ulei;
  • 100 ml vin rosu sau negru;
  • 25 ml coniac;
  • 500 g portocale;
  • 1 lingura de zahar;
  • 25 ml rom sau lichior de portocale;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 25 g unt;
  • sare.

 

Se dau pieptii cu sare si apoi se pun la prajit intr-o craticioara in uleiul incins.

DSC_4088

Se intorc pe ambele parti si cand sunt gata se sting turnand vinul si coniacul si se lasa sa fiarba 40 minute acoperindu-se cratita cu un capac.

Intre timp se curata portocalele, se desfac in felii si se scot samburii daca au.

Intr-o tigaie se topeste untul si se calesc feliile de portocala.

DSC_4089

Apoi se toarna romul, sucul de lamaie, zaharul si se lasa sa mai fiarba 10 minute.

Se toarna peste carne si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Se scot pieptii care acum sunt mici, mici si se portioneaza. Apoi se serveste cu sosul din portocale si garnitura de orez.

DSC_4090

Rezultatul…

DSC_4094

DSC_4099

Pofta buna!

 

Lasă un comentariu