Am descoperit de ceva timp Lasagna si de atunci am ramas fani. Retete…sunt multe, dar eu o fac asa:
– sos Bolognese;
– sos Bechamel;
– 200 g cascaval sau 100 g parmezan;
– foi lasagna.
– 1200 g carne vita sau amestec cu porc;
– 500 ml suc rosii;
– o cana apa sau supa de legume;
– 100 g unt;
– 1 ceapa;
– 1 morcov;
– 5-6 catei de usturoi;
– 1 lingurita rozmarin;
– 1 lingurita salvie;
– sare si piper.
– 100 g unt;
– 4 linguri faina;
– 600 ml lapte;
– 1/2 lingurita nucsoara;
– sare si piper.
Cand s-au inmuiat putin, se adauga carnea si se amesteca din cand in cand pana isi schimba culoarea.
Dupa aceea se pune sucul de rosii si apa sau supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade, cam 45-60 min.
Cand este aproape gata se adauga rozmarinul, salvia, sarea si piperul. Apoi se lasa sa se odihneasca pana se face sosul alb.
Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga faina si se stinge turnand cate putin lapte amestecand continuu. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase, apoi se condimenteaza cu nucsoara, sarea si piperul.
Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste.
Rezultatul…
lasagna…yami, imi place
Bravo Andra! Continua cu blogul si cu gatitul ca faci treaba buna! Rozul asta din fundal nu prea-mi place dar in schimb imi place ce gatesti:) O sa incerc si eu reteta de lasagna;)
Multumesc 🙂 Voi tine cont de recomandari 😉 Spor la gatit!